Redan efter en månad tittar vinrankan ut
Read MoreTorkade enbär och slånbär. Destilleringen gav 85% som späds till 40%. Den outspädda ginen droppar snarare än rinner ner efter kondensering.
Read MoreNu åker de torkade bären och kryddorna i den lilla kolonnpannan. Pannan är förvärmd. Niklas håller ångan uppe, och i kolonnen börjar snart destillationen.Idag destillerar vi 100%-igt !! Alltså med 100%-ig solenergi som våra 600 m2 solceller producerar. Jag tänker att det vore kul att skriva 100% i stora siffror på flaskan. Men det får vi helt...
Read MoreÄntligen dags för lite hembränning =) En specialmix av enbär, torkade slånbär, mm ger den speciella karaktär av Norra Öland som vi eftersträvar.
Read MoreGaja och Carl-Oscar, våra mästare i köket på Lammets Vingård, provsmakar draven, dvs restprodukten från första steget i ölkoket. En korngrötsliknade massa. Kan vi kanske göra knäckebröd på detta?
Read MoreNu ska stärkelsen har omvandlats till socker. Hur smakar det Olaf? Jo, sött - och godare än det ser ut!
Read MoreÄntligen! Premiär för ölproduktion. Vi börjar med en liten batch Ale som jäser på lite högre temp än lageröl. Olaf, vår bryggare, häller i de mältade kornen.
Read MoreI fredags öppnade vi äntligen Lammets Vingård - restaurang och café. Även om solen inte sken så var besökarna på glatt humör. Några gäster avnjöt lunch medan andra avnjöt god dryck.
Read MoreÄntligen! Den stora dagen är inne. Plantering. De första 475 vinstockarna är i jord. Mycket arbete återstår!
Read MoreSomrarna är nästan alltid torra på norra Öland. Femtusen vinstockar beräknar vi behöver en bevattningsdamm på 500 m3. Dammen är grävd i enlighet med det tillstånd vi fått från Vattenmyndigheten på Länsstyrelsen. Andreas på Maskintjänst trotsade 10 sekundmeter. Som gammal vindsurfare visste jag att 5 m2 segel lyfte hela mig i den vinden....
Read More