20250702

Patrik Clasén, July 2 2025

Redan efter en månad tittar vinrankan ut

Read More

20250701

Patrik Clasén, July 2 2025

Torkade enbär och slånbär. Destilleringen gav 85% som späds till 40%. Den outspädda ginen droppar snarare än rinner ner efter kondensering.

Read More

20250630:2-Gin

Patrik Clasén, July 1 2025

Nu åker de torkade bären och kryddorna i den lilla kolonnpannan. Pannan är förvärmd. Niklas håller ångan uppe, och i kolonnen börjar snart destillationen.Idag destillerar vi 100%-igt !! Alltså med 100%-ig solenergi som våra 600 m2 solceller producerar. Jag tänker att det vore kul att skriva 100% i stora siffror på flaskan. Men det får vi helt...

Read More

20250630:1-Gin

Patrik Clasén, July 1 2025

Äntligen dags för lite hembränning =) En specialmix av enbär, torkade slånbär, mm ger den speciella karaktär av Norra Öland som vi eftersträvar.

Read More

20250630:3

Mattias Richert, June 30 2025

Gaja och Carl-Oscar, våra mästare i köket på Lammets Vingård, provsmakar draven, dvs restprodukten från första steget i ölkoket. En korngrötsliknade massa. Kan vi kanske göra knäckebröd på detta?

Read More

20250630:2

Mattias Richert, June 30 2025

Nu ska stärkelsen har omvandlats till socker. Hur smakar det Olaf? Jo, sött - och godare än det ser ut!

Read More

20250630:1

Mattias Richert, June 30 2025

Äntligen! Premiär för ölproduktion. Vi börjar med en liten batch Ale som jäser på lite högre temp än lageröl. Olaf, vår bryggare, häller i de mältade kornen.

Read More

20250627

Mattias Richert, June 30 2025

I fredags öppnade vi äntligen Lammets Vingård - restaurang och café. Även om solen inte sken så var besökarna på glatt humör. Några gäster avnjöt lunch medan andra avnjöt god dryck.

Read More

250528

Mattias Richert, June 2 2025

Äntligen! Den stora dagen är inne. Plantering. De första 475 vinstockarna är i jord. Mycket arbete återstår!

Read More

250516

Mattias Richert, May 19 2025

Somrarna är nästan alltid torra på norra Öland. Femtusen vinstockar beräknar vi behöver en bevattningsdamm på 500 m3. Dammen är grävd i enlighet med det tillstånd vi fått från Vattenmyndigheten på Länsstyrelsen. Andreas på Maskintjänst trotsade 10 sekundmeter. Som gammal vindsurfare visste jag att 5 m2 segel lyfte hela mig i den vinden....

Read More
Next